rallarens fotspor

Bli med på en uforglemmelig guidet reise i rallarens fotspor, til unike Rombaksbotn!

På retur fra Riskgränsen til Narvik gjør toget et stopp på Katterat stasjon, som er et viktig knutepunkt for vårt aktivitets- og opplevelsestilbud. Stasjonen ligger i naturskjønne omgivelser, uten annen adkomst enn med tog eller til fots. Etter at du har fått besøke det lille museet og har fått se en kort film om livet på Katterat i tidligere tider, møtes du av en lokalkjent guide, som tar deg med videre til fots langs den historiske Rallarveien. 

For å være i stand til å bygge jernbane gjennom de svensk-norske fjellene måtte man først anlegge transportveier. Hestetransport av verktøy, byggematerialer og proviant var nødvendig for å holde i gang dette gigantiske jernbaneanlegget.

Anleggsveien mellom Rombaksbotn og Katterat er en del av en lengre trasé, som strekker seg helt fra Abisko på svensk side av landegrensen. Veien ender opp i idylliske Rombaksbotn, hvor det under rallartiden vokste fram en liten landsby. Bebyggelsen er borte i dag, men kombinasjonen av den spektakulære naturen og den spennende kulturhistorien gjør fortsatt Rombaksbotn til et helt unikt sted. 

I Rombaksbotn nytes bålkaffe og lunsj, før utflukten avsluttes med maritim transport hele veien tilbake til Narvik.