Norge på tvers

Dette er et skikkelig kinderegg av en opplevelsespakke! Du får med deg både Ofotbanen og Rallarveien, samtidig som du i ettertid kan dokumentere at du har gått Norge på tvers.

Fra Riksgränsen legger vi ut på en utrolig vakker, om lag om lag 16 km lang vandring langs Rallarveien. Fotturen går i lett terreng, fra høyfjell til fjord. Den gamle anleggsveien ble anlagt på slutten av 1800-tallet, i forbindelse med byggingen av Ofotbanen. I dag er veien restaurert og satt i stand til en kulturhistorisk vandringsvei, og har fått navnet Rallarveien. 

En lokalkjent guide følger deg gjennom den fantastiske vandreopplevelsen, og forteller deg historien bak veien, jernbanen og den myteomspunne rallarkulturen.

 Veien ender opp i idylliske Rombaksbotn, hvor det under rallartiden vokste fram en liten landsby. Bebyggelsen er borte i dag,  men kombinasjonen av den spektakulære naturen og den spennende kulturhistorien gjør fortsatt Rombaksbotn til et helt unikt sted. 

I Rombaksbotn nytes bålkaffe og lunsj, og du får utdelt et personlig diplom som viser at du har gått Norge på tvers. Utflukten avsluttes med maritim transport hele veien tilbake til Narvik.